Over ons

Daltonschool Rijnsweerd ligt in Utrecht-Oost, heeft ongeveer 380 leerlingen en is een fijne en populaire school, om te bezoeken én om te werken! We hebben een gezellig team van ongeveer 25 collega's waar goed wordt samengewerkt en we oog hebben voor elkaar. Ons pedagogische klimaat kenmerkt zich door openheid en gemoedelijkheid. Vanuit onze daltonkernwaarden, geven we ruime aandacht aan de persoonsontwikkeling van onze kinderen: we willen hen leren zich zelfstandig en verantwoordelijk te gedragen en samen te werken. Reflectie speelt daar ook een rol bij.

Hiernaast staat onze school voor uitstekend onderwijs en goede resultaten. Sinds ongeveer twee jaar zijn we aan de slag om de omslag te maken naar een ‘evidence-informed werkwijze’. Daarmee bedoelen we dat we ons handelen zoveel mogelijk onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek. Een uitdagend en inspirerend traject waarbij we volop aan het oefenen zijn. We hebben positieve verwachtingen van elkaar en de kinderen, waarbij we ervan uit gaan dat we ieder kind alles kunnen leren.

Het schoolteam is verdeeld in drie leerteams, die de ruimte en verantwoordelijkheid hebben om te werken aan verbeteringen. Wekelijks komen de teams bij elkaar om hier invulling aan te geven. Er worden dan samen lessen voorbereid en de voortgang van leerlingen wordt besproken. Uitgangspunt is dat de collega’s in een leerteam samen verantwoordelijkheid zijn voor de gehele ontwikkeling van een groep kinderen.