Over ons

Waarom werken bij Heemstede?
Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. En dat is niet voor niks; Heemstede is rijk aan prachtig groen zoals Wandelbos Groenendaal en Park Meermond. De eeuwenoude historie is nog steeds zichtbaar in bijzondere monumenten zoals het Oude Slot, de Oude Kerk, het molentje bij Groenendaal en de oudste openbare basisschool van Nederland, de Voorwegschool uit 1630! Heemstede heeft een verrassende leuke winkelstraat en een gevarieerd cultureel aanbod om van te genieten. Maar ook de dynamiek van de grote stad is gemakkelijk bereikbaar. Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Haarlemmermeer en Leiden liggen allemaal binnen een straal van 30 km. Heemstede vormt hiermee een onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam.
 
Als organisatie hebben we een hoog ambitieniveau. We richten ons op excellente dienstverlening en ook participatie met inwoners en duurzaamheid  staat bij ons hoog in het vaandel. De inwoners van Heemstede waarderen onze dienstverlening al jaren met een ruime 8! We ontwikkelen ons voortdurend en gaan toekomstige uitdagingen aan met kennis, vernieuwing en samenwerking. De werksfeer is informeel en prettig, humor draagt daar zeker aan bij. Kortom, werken voor de gemeente Heemstede is best iets om trots op te zijn!


Als jonge starter krijg ik bij Heemstede de ruimte om mezelf te ontwikkelen en praktijkervaring op te doen. Ik heb in mijn brede functie te maken met veel onderwerpen. Dat vind ik het voordeel van werken bij een kleine gemeente!
Emi (23 jaar) Beleidsmedewerker fysieke leefomgeving